Blog

Executive coach

Leiderschap, alleen of met een coach?

“Het is zo lekker dat het even een uurtje helemaal alleen over mij mag gaan.”

“Het helpt me enorm dat iemand goed uitvraagt wat ik eigenlijk zelf wil bereiken. Mij uitdaagt om kritisch te kijken over hoe ik dat kan bereiken en wat ik daarvoor moet doen of veranderen.”

“Het is iemand die me onvoorwaardelijk steunt en motiveert, zonder dat daar nog andere belangen op de achtergrond spelen.”

“Het helpt me om op een vaste tijd hier tijd voor vrij te maken.”

“Als we vaststellen dat ik eigenlijk nog niet zo fit ben, hoef ik me niet meteen zorgen te maken dat iemand er iets van vindt of me dat nog tijden zogenaamd grappig blijft nadragen. Het blijft tussen mij en mijn coach”

Personal Trainer

Dit zijn quotes van mensen die een personal trainer hebben. Gewone mensen, met drukke levens, die er aantoonbaar baat bij hebben om zichzelf op vaste tijden, onder toeziend oog van een liefdevol meedogenloze sportprofessional, af te (laten) beulen. Ze betalen er nog  voor ook.

Fysieke fitheid

Een deel van deze mensen, met complexe en (eind)verantwoordelijke rollen in organisaties, is ervan doordrongen dat hun fysieke fitheid en energie essentieel is in hun werk. Als stevig fundament voor hun rol als aanjager, drager, facilitator, beslisser, inspirator en leider van hun collega’s en teams. En omdat het soms best moeilijk is die fitheid zelf voor elkaar te krijgen, schakelen ze daarvoor met gemak de hulp in van een externe begeleider.

Executive coach

Maar hoe zit het met de mentale fitheid van deze leiders, en de hulp die ze daarvoor zoeken? Hoe makkelijk is het voor hen om tegen hun vrienden, collega’s, leidinggevenden of commissarissen, te zeggen: “Ik weet dat ik sommige dingen moet veranderen/aanpakken, bij mezelf, in mijn organisatie, maar het lukt me niet alleen. Ik weet niet precies hoe. Ik heb iemand nodig die me daarbij faciliteert, die er geen enkele agenda bij heeft, niets daarover deelt met derden, die me kritisch spiegelt, doorvraagt, patronen herkent, ook het ongezegde hoort en met wie ik samen kan onderzoeken wat me weerhoudt en wat ik lastig vind. Iemand voor wie ik me niet groot hoef te maken en met wie ik samen een nieuwe aanpak kan ontwikkelen. Iemand die snapt dat ik me soms verdomd alleen voel in mijn rol. Ik wil een personal coach, een executive coach. “

Misschien wil je dit als leider eerst wel eens hardop tegen jezelf zeggen … wat zou er dan gebeuren?

Lees hier meer over waarom je als leider een executive coach zou willen inschakelen.

Leave a comment