Een andere kijk, door in te zoomen op jouw eigen verhaal en thema’s of door uit te zoomen en te kijken naar de organisatie als geheel.

Ik ben coach en raadgever voor mensen, in organisaties. Samen met hen kijk ik anders naar wat er is. Die andere kijk kan ontstaan door in te zoomen op hun eigen verhaal en thema’s, of juist door uit te zoomen en te kijken naar de organisatie als geheel. Of allebei. Als er een nieuw inzicht of beweging komt, kan mijn cliënt zelf weer verder en zit mijn taak er op.

Persoonlijke vraagstukken

Ik coach professionals en leiders over vraagstukken rondom o.a. samenwerking, groei & ontwikkeling, zingeving, zelf-bewustzijn en -positionering, leiderschap, communicatie, gevoel van vastlopen en relaties met de omgeving.

Kracht en vitaliteit van organisaties

Daarnaast ben ik ook raadgever in organisaties als het gaat over kracht en vitaliteit van de organisatie. Ik kan leiders ondersteunen met een andere kijk, die uitgaat van de organisatie als levend en zelfregulerend systeem. Dit is behulpzaam bij vraagstukken waar er sprake is van zich herhalende patronen, onduidelijke oorzaken, wegstromende energie (ook voor nieuwe leden van de organisatie), waar gebruikelijke interventies niet blijvend helpen, er goede wil is en het toch steeds niet lukt.

Werkwijze

Bij interesse voor mijn begeleiding zal ik altijd eerst een vrijblijvend gesprek met je voeren. Daarin maken we kennis en kunnen we je vraagstuk samen verkennen. Daarna doe ik een voorstel voor een mogelijke aanpak, die meestal een korte serie gesprekken omvat in een frequentie die voor jou werkt. Ik geloof niet in het afspreken van langdurige trajecten. Het kan ook een voorstel voor een opstelling zijn. Gaandeweg zullen we erachter komen wat er nodig is. Zodra jij het gevoel hebt dat je verder kunt, zijn we klaar.

Aanbeveling: ICF en Coachfinder.nl

Ik heb  in 2013 de gerenommeerde coach opleiding bij het MMS Institute uit Amsterdam afgerond. Deze opleiding is geaccrediteerd door ICF (International Coaching Federation). Daarnaast heb ik vele aanvullende opleidingen gedaan, onder andere in opstellen en systemisch coachen bij het Bert Hellinger Instituut. Voor mijn eigen ontwikkeling, reflectie en spiegeling maak ik deel uit van enkele intervisie groepen met vakgenoten. Ik ben aangesloten bij en geverifieerd door Coachfinder van Psychologie Magazine 

Systemisch kijken & opstellingen
Organisaties zijn levende systemen en onderhevig aan zelfregulering. Dat maakt dat een deel van het gedrag van mensen en groepen in die organisaties onbewust wordt gestuurd.

Dit perspectief biedt een alternatieve insteek om naar organisatieproblemen te kijken.

Ieder mens is onderdeel van zijn eigen familiesysteem. De invloed van deze wortels, zelfs generaties terug, op jouw (werk)gedrag en relaties van vandaag, is groter dan veel mensen zich realiseren of willen onderkennen.
Menselijke ontwikkeling als een verhaal
Wie je bent, wat je onderweg meemaakte en hoe je naar de wereld hebt leren kijken, heeft grote invloed op het vervolg van je levenspad.

Ook veel impact heeft het verhaal dat jij erover vertelt, aan anderen, aan jezelf. Bevat het verhaal alleen de mooie kanten, of ook pijn en je diepere verlangens en verstoten behoeften?

Het hele verhaal van jezelf onderzoeken is de basis voor groei en ontwikkeling.

Ik werk hiervoor met het Double Healix model voor menselijke ontwikkeling, gebaseerd op de Reis van de Held.
Polariteiten integreren
Om steviger in het leven te staan en meer van je mogelijkheden tot bloei te laten komen.
helpt het om jezelf te accepteren zoals je bent.

Ik gebruik onder andere de Voice Dialogue methode om samen de verschillende kanten te onderzoeken van jouw persoonlijkheid.

Hiermee kijk je op een niet-oordelende manier naar jezelf, ook naar de kanten waar je je misschien voor schaamt of een hekel aan hebt.

Alleen met het hart
kun je goed zien,

het wezenlijke
is voor de ogen
onzichtbaar

Antoine de
Saint-Exupéry